Vissza Vérnyomásmérők
Vérnyomásmérők

SBD 0900WH Digitális vérnyomásmérő

  • Vérnyomás és szívverés mérése oszillometriás módszerrel
  • Könnyű mérés otthoni körülmények között
  • Szabálytalan szívverés észlelése
8 290 Ft
Sencor.Product.Detail.Pcs
Készleten
A Sencor SBD 0900WH csuklós vérnyomásmérő segítségével folyamatosan akár otthonában is ellenőrizheti vérnyomását. Az eszköz jól olvasható kijelzővel és nagy pontossággal méri a vérnyomást és a pulzusszámot. Méri a szisztolés és diasztolés vérnyomást és szívverést, illetve lehetőség van a magas vérnyomás grafikus megkülönböztetése (mérsékelt / közepes / erős hipertónia). A beépített memória az utolsó 99 mérést képes tárolni, elemcsere esetén az mentett adatok nem törlődnek.
 

MIT KELL TUDNI A VÉRNYOMÁSRÓL?

Mi a vérnyomás?
A vérnyomás a keringési rendszerben áramló vérnek az artériák falára kifejtett nyomása. A vérnyomás a szívciklus folyamán jellegzetesen és folyamatosan változik a maximális (szisztolés) és a minimális (diasztolés) értékek között. A pillanatnyi vérnyomást sok tényező befolyásolja, például az aktív testmozgás, a félelem vagy a düh, de hatással van rá a napszak is.
A vérnyomás a nap folyamán állandóan változik. Korán reggel, felkelés után megnő, majd a délelőtt során csökken. Délután ismét magasabb lesz, majd az esti órákban újból lecsökken. A vérnyomás rövid idő alatt is megváltozhat, ezért az egymást követő mérések eredményei eltérhetnek egymástól. A Sencor vérnyomásmérők az oszcillometrikus mérési módszer szerint működnek. 

Miért fontos otthon is mérni a vérnyomást?

Sok embernek az orvosi rendelőben magasabb a vérnyomása, mint az otthoni körülmények között. Ennek az oka az úgynevezett „fehérköpeny szindróma”, amely a népesség körülbelül 15 %-t érinti. Az otthon mért vérnyomásra nincs hatással a „fehérköpeny szindróma”, ezért pontosabb információval szolgál az orvos részére a természetes tevékenységekhez kapcsolódó vérnyomásról.

Vérnyomásmérők belső memóriája

A belső memória mérete akkor mérvadó, ha huzamosabb ideig szeretné a vérnyomásának alakulását figyelni. A Sencor SBD 0900WH csuklós vérnyomásmérő 2 felhasználós kialakítású és akár 2x 99 mérési eredményt tud tárolni dátummal és időbélyeggel ellátva. Az elmentett adatok elemcsere esetén és megmaradnak.

Vérnyomásmérők fő eleme a mandzsetta

Felkaros vagy csuklós vérnyomásmérő esetén is kulcsfontosságú szerepe van. A rosszul kiválasztott mandzsetta pontatlan mérési eredményekhez vezethet. A Sencor SBD 0900WH vérnyomásmérő mandzsettájának kerülete 13,5 – 19,5 cm, továbbá automatikus felfújó és kieresztő funkcióval, valamint speciális csuklórázó érzékelővel lett felszerelve. 

Beépített kijelző számtalan információval

Az SBD 0900WH vérnyomásmérő beépített kijelzőjének mérete 46 x 42 mm. Ennek köszönhetően a mért adatok kényelmesen leolvashatóak, szinte mindenki számára. A készülék számos technikai figyelmeztető jelzést küldhet a felhasználó számára, mint a gyenge elemre történő felhívás. Lehetőség van automatikus hiba-diagnosztikára, amit az LCD kijelzőn követhet végig. A vérnyomásmérő automatikusan kikapcsol 1 perc tétlenség észlelése esetén. A készülék védett 12 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd tárgyak, valamint függőlegesen eső vízcseppek behatolása ellen.

Technikai információk:

  • Tápfeszültség: 2x 1,5V AAA elem (csomag tartalma)  
  • Mérési tartomány: vérnyomás 45 - 230 mmHG, pulzus 40 - 199 szívverés/perc
  • Nyomás mérési pontosság: +/- 3 mmHG
  • Pulzus mérési pontosság: +/- 5%
  • Méret: 79,6 x 70 x 26,8 mm
  • Súly: 126 g (elemek nélkül)
Vérnyomásmérők

Műszaki paraméterek

Mért érték memória Igen
Tápellátás Elem

Letöltés

Képek
Használati utasítás /EN/
Használati utasítás /HU/
Töltsön be többet

Tartozékok

Alkáli elem AAA
SBA LR03 4BP AAA
Alkáli elem AAA
AAA típusú LR03 elem / 4 db-os csomagolás / Alkáli kivitel 
Alkáli elem AAA
SBA LR03 10BP AAA
Alkáli elem AAA
AAA típusú LR03 elem / 10 db-os csomagolás / Alkáli elem
Alkáli elem AAA
SBA LR03 4+2BP AAA
Alkáli elem AAA
AAA típusú LR03 elem / 4 +2 db-os csomagolás / Alkáli kivitel 
Alkáli elem AAA
SBA LR03 4S AAA
Alkáli elem AAA
AAA típusú LR03 elem / 4 db-os csomagolás / Alkáli kivitel 
Szén-cink elem AAA
SBA R03 4BP AAA
Szén-cink elem AAA
AAA elem LR03 / 4 db-os kiszerelés 
Mégsem
Ön összehasonlítja
Összehasonlítás