Iratmegsemmisítők

SSK 151 Iratmegsemmisítő

  • Hosszanti vágás max. 5 lap (80g/m2)
  • Vágás 7 mm-es csíkokra
  • Papírgyűjtő kosár térfogata: kb. 7 liter
Archivált termék
Nem elérhető
A Sencor SSK 151 iratmegsemmisítő hosszanti vágással egyszerre akár 5 papír megsemmisítésére képes 2,5 m/min sebességgel. A bemeneti nyílás szélessége 218 mm, amely elegendő az A4-es papírlapokhoz. A megsemmisített papír végül egy 7 l űrtartalmú iratkosárba kerül. Hossz menti vágási elv alkalmazása mellett az aprított csíkok mérete 7 mm nagyságú.  Ha elakadna a papír, az iratmegsemmisítő irányváltoztató funkciója segít. A papír csatlakoztatásakor az aprító automatikusan bekapcsol, köszönhetően az érzékeny mikrokapcsolónak, így nem kell nyomni semmilyen gombot vagy kapcsolót. DIN P-1 és DIN P-2 védelmi besorolási szint.

A DIN besorolás áttekintése

Az iratmegsemmisítők vágási méretét a DIN 66399-es norma szerint sorolják be. E szerint a P azt jelenti, hogy mekkorára darabolja fel a gép a papírt. A P-1 például családi dokumentumok és számlák megsemmisítésére alkalmas, míg a P-5 rendkívül titkosított dokumentumokhoz. Ezeket a dokumentumokat a megsemmisítés után már nem lehet újból összerakni és elolvasni. Mivel a különböző kommunikációs eszközök ugyanazon a felületen eltérő mennyiségű adatot tartalmazhatnak, így a vágás méretének fokozatai a további kommunikációs eszközök számára is osztályozásra kerültek. Ezt az információt gyakran a termék leírása is tartalmazza; például az O-2 jelölés a CD-k és DVD-k megsemmisítésének kevésbé biztos voltára utal, míg az F-5 a filmek likvidálásának magas fokára.

Segítség az iratmegsemmisítő kiválasztásához

Az iratmegsemmisítő kiválasztásakor figyelembe kell venni a használat gyakoriságát. A hétköznapi iratok megsemmisítésénél általában elégséges a hosszirányú csíkokra darálás, a titkos anyagok aprítására azonban ideálisabb a keresztvágás, amely apróbb darabokra vágja a papírt. A fejlettebb iratmegsemmisítők a papírokon kívül CD/DVD lemezeket is le tudnak darálni, vagy akár összetűzött papírkötegeket is. Azokon a helyeken, ahol nincs áram, jó használatot tehetnek a kézi iratmegsemmisítők forgatható karral.
Iratmegsemmisítők

Műszaki paraméterek

Lapok száma 5
CD/DVD média Nem
Keresztmetszet Nem
Hitelkártya Nem
Aprítási méret Csíkozott 7 mm
Bemeneti szélesség 218 mm
Védelmi osztály P-1
Kapacitás 7 l
Magasság (cm) 31 cm
Szélesség (cm) 27 cm
Mélység (cm) 12,5 cm
Szín Fekete
Tömeg 1,25 kg

Letöltés

Képek
Töltsön be többet
Mégsem
Ön összehasonlítja
Összehasonlítás