Iratmegsemmisítők

SSK 361 Irat és CD megsemmisítő

  • 6 lap vágása egyszerre
  • 4x38mm-es kockára vágás
  • 11 literes gyűjtő
 A Sencor SSK 361 iratmegsemmisítő hosszanti vágással egyszerre akár 6 papír megsemmisítésére képes 2,2 m/min sebességgel. A bemeneti nyílás szélessége 220 mm, amely elegendő az A4-es papírlapokhoz. A megsemmisített papír végül egy 11 l űrtartalmú iratkosárba kerül. Hossz menti vágási elv alkalmazása mellett az aprított csíkok mérete 6 mm nagyságú. Abban az esetben, ha elakadna a papír, az iratmegsemmisítő irányváltoztató funkciója segít. A papír csatlakoztatásakor az aprító automatikusan bekapcsol, köszönhetően az érzékeny mikrokapcsolónak, így nem kell nyomni semmilyen gombot vagy kapcsolót. DIN P-1 és DIN P-2 védelmi besorolási szint.
 

A DIN besorolás áttekintése

Az iratmegsemmisítők vágási méretét a DIN 66399-es norma szerint sorolják be. E szerint a P azt jelenti, hogy mekkorára darabolja fel a gép a papírt. A P-1 például családi dokumentumok és számlák megsemmisítésére alkalmas, míg a P-5 rendkívül titkosított dokumentumokhoz. Ezeket a dokumentumokat a megsemmisítés után már nem lehet újból összerakni és elolvasni. Mivel a különböző kommunikációs eszközök ugyanazon a felületen eltérő mennyiségű adatot tartalmazhatnak, így a vágás méretének fokozatai a további kommunikációs eszközök számára is osztályozásra kerültek. Ezt az információt gyakran a termék leírása is tartalmazza; például az O-2 jelölés a CD-k és DVD-k megsemmisítésének kevésbé biztos voltára utal, míg az F-5 a filmek likvidálásának magas fokára.
 

Segítség az iratmegsemmisítő kiválasztásához

Az iratmegsemmisítő kiválasztásakor figyelembe kell venni a használat gyakoriságát. A hétköznapi iratok megsemmisítésénél általában elégséges a hosszirányú csíkokra darálás, a titkos anyagok aprítására azonban ideálisabb a keresztvágás, amely apróbb darabokra vágja a papírt. A fejlettebb iratmegsemmisítők a papírokon kívül CD/DVD lemezeket is le tudnak darálni, vagy akár összetűzött papírkötegeket is. Azokon a helyeken, ahol nincs áram, jó használatot tehetnek a kézi iratmegsemmisítők forgatható karral.
Iratmegsemmisítők

Műszaki paraméterek

Lapok száma 6
CD/DVD média Nem
Keresztmetszet Igen
Hitelkártya Nem
Aprítási méret Négyzetes 4 x 38 mm
Bemeneti szélesség 220 mm
Védelmi osztály P-3
Kapacitás 11 l
Magasság 35 cm
Szélesség 29,3 cm
Mélység 15 cm
Szín Fekete
Tömeg 3,3 kg

Letöltés

Képek
Töltsön be többet
Mégsem
Ön összehasonlítja
Összehasonlítás