A Sencor SPR 7200SS egy elektromos lassan főző készülék. A lassú főzés egy modern főzési technológia, amely megőrzi az alapanyagok ízét és illatát, és akár bármilyen zsiradék hozzáadása nélkül készítheti el kedvenc ételeit. Ezzel a multifunkciós készülékkel süthet akár olajban, párolhat vagy gőzben készítheti el az ételeket. A digitális LED kijelzőnek és a melegen tartó funkciónak köszönhetően a főzés egyszerűbb és kényelmesebb lesz, mint valaha.
7 ok a lassan főző edény használatához
- Egyszerűség: tegyen minden alapanyagot az edénybe, és hagyja a főzést a készülékre.
- Víz- és energia-megtakarítás: az alumínium ötvözetű edény szerkezetének köszönhetően egyenletesebb a hőátadás és a hőátvitel, mint a hagyományos kerámia edények esetében, ami energia-megtakarítást is eredményez.
- Időmegtakarítás: az alapanyagok edénybe helyezése után a készüléket magára hagyhatja, az mindent elvégez Ön helyett.
- Ízesebb és vitaminnal teli ételek: az alacsony hőmérsékleten történő lassú főzés megőrzi az alapanyagok illatát és ízét, valamint a beltartalmi értékeket.
- Szaftos hús: a lassú főzés közben a lé a húsban marad.
- Kemény húsok puhára főzése: a kemény húsfajták a lassú főzéssel teljesen puhára főzhetők.
- Főzés zsiradékok nélkül: az alacsonyabb hőmérsékleten történő főzéshez nem kell zsír vagy olaj, az ételek még ízletesebbek lesznek.
Előre beállított programok
Az előre beállított programoknak köszönhetően a készülék főz, süt, párol, mind magas nyomáson mind gőzzel, mindezt minimális víz vagy olaj felhasználásával.
8 program:
Saute - Resztelés
Kis mennyiségű olajon, vajon vagy zsíron hirtelen meg lehet pirítani az alapanyagokat. A húsoknak és zöldségeknek a külsejét hirtelen megsüti, lezárja a pórusokat, a lé nem folyik ki az alapanyagból, jobb lesz a kész étel konzisztenciája. Például ázsiai ételek, resztelt húsok készítéséhez, kolbász, virsli és tojás sütéséhez használható.
Slow Cook Low - Nagyon lassú főzés
Nagyon lassú főzés ízletes húsok készítéséhez.
Slow Cook High - Lassú főzés
Lassú főzés könnyű húsok készítéséhez.
Stew - Párolás
A program segítségével a hagyományos kuktában készíthető ételeket lehet megfőzni. A főzés közben nem kell vizet utántölteni. A program segítségével húst, májat, halat vagy zöldségeket lehet párolni
Steam - Gőzölés
A program segítségével gőzben lehet főzni, az így elkészített étel megőrzi a vitaminokat és az alapanyagok ízét. A programot a hideg vagy fagyasztott ételek felmelegítéséhez is fel lehet használni. A program maximális teljesítménnyel főz, ezért a kivehető edénybe tegye bele a gőzölő betétet és ügyeljen arra, hogy az alapanyag ne érjen hozzá a belső edény falához és aljához.
Rice White / Brown - Fehér / Barna rizs
Előfőzött vagy száraz rizs főzéséhez
Sous Vide - Vákuumban főzés
Egyre kedveltebb főzési technológia, az alapanyagokat vákuumos zacskóba kell tenni, és a zacskót vízfürdőben, alacsony hőmérsékleten kell megfőzni. Ezzel a módszerrel elsősorban húsféléket, halat, zöldségeket és gyümölcsöket lehet főzni. A főzés ideje akár 72 óra is lehet, aminek köszönhetően az alapanyag megőrzi a természetes ízét, szaftosságát, konzisztenciáját, vitamin- és ásványi anyag tartalmát. A főzéshez használni kell a mellékelt rostélyt is. Az edénybe vizet kell tölteni. Sous Vide módszerrel nem főzhető alapanyagok: kínai káposzta, zöldhagyma, spenót, gyorsan puhuló zöldségek (karfiol, brokkoli, kelbimbó).
Keep Warm - Melegen tartás
A beállított ideig kb. 66-73°C-os hőmérsékleten tartja a kész ételt.
Yogurt - Joghurt
Házi joghurt készítéséhez. A friss tejet két percig főzze gőzben, vagy használjon pasztőrözött tejet. A tejhez adagolja hozzá a joghurt kultúrát, és kapcsolja be a Yogurt programot. A kész joghurtot a kihűlés után tegye a hűtőszekrénybe (besűrűsödik), a joghurtot hidegen szolgálja fel. Joghurt kultúraként friss és ízesítés nélküli joghurtot, szárított joghurtport, vagy reform üzletekben megvásárolható joghurt kultúrát lehet felhasználni.
Manual - Kézi üzemmód
A készüléken saját főzési program is beállítható, a recept, az alapanyag, a mennyiség és az egyéni ízlések szerint.
Preset - Késleltetett indítás
A késleltetett indítás funkció segítségével a főzést későbbi időpontra halaszthatja.
Jellemzők:
- 6 literes edény a családi ebédek főzéséhez
- Tapadásmentes felület
- Alumínium ötvözet edény, 2,5 mm-es falvastagsággal, garantálja a hosszú élettartamot és a korrózióállóságot
- Hűtőszekrényben is tárolható
- Mosogatógépben is elmosható
- Állítható hőmérséklet és főzési idő
- Digitális LED működtető panel biztosítja a rendkívül kényelmes főzést, a készülék nedves kézzel is beállítható
- A hőszigetelő fogantyút főzés közben is meg lehet fogni, nem kell konyhai kesztyűt használni
- Az edzett üvegből készült fedő garantálja a hosszú élettartamot
- A fedő tökéletes tömítése hozzájárul a belső hőmérséklet állandó szinten tartásához
- „Sous vide” rostély az egyenletes „sous vide” főzési módhoz
- Szilikon sütőforma
- Praktikus hőálló konyhai kesztyű
- Kiválóan használható levesek, gulyásleves, marha és birka húsok, zöldségek, tojás stb. főzéséhez
Csomag tartalma:
- Lassan főző készülék
- Belső edény és fedő
- Rozsdamentes acél gőzölő betét
- „Sous vide” rostély
- Sütőforma
- Konyhai kesztyű
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK:
- Tápfeszültség: 220 - 240 V / 50 - 60 Hz
- Teljesítmény: 1250 W
- IP20 védelemmel ellátva
- Kapacitás: 6 liter
- Méret: 542 x 342 x 237 mm
- Súly: 6,0 kg