Személy és fittnes mérlegek

SBS 6015BK Személyi fitnessz mérleg

  • Méri a test zsír-, víz-, izom- és csont-tartalmát százalékos arányban
  • Érintős vezérlő érzékelők
  • Kéken kivilágított inverz LCD kijelző
Archivált termék
Nem elérhető
A Sencor SBS 6015BK letisztult, elegáns stílusú minden fürdőszobába könnyen beilleszthető kiegészítő. Képes a mért tömeg, a testvíztartalom, a zsírszázalék, valamint a csontsűrűség kijelzésére, mindemellett meghatározza a testtömeg index értékét is. Rozsdamentes acél lépőfelülettel lett ellátva, a maximális terhelhetősége pedig 180 kg. A kék színű világítással rendelkező inverz kijelző automatikusan ki- és bekapcsol, így használata rendkívül egyszerű.

Bioimpedancia analízis

A BIA módszer, az emberi szövetek elektromos ellenállásának a mérése alapján határozza meg a fenti adatokat (gyenge elektromos impulzusok segítségével). Az emberi szövetek eltérő elektromos ellenállásából számítással meghatározható testzsír és testvíz arány. Az impulzusok sugárzását és mérését fém elektródák végzik, amelyek a mérőfelületbe vannak beépítve, a méréshez az áramkört zárni kell, tehát mindkét talppal a mérő felületen és az elektródán kell állni

Megbízható elemzést készít Önnek több testparaméterről

Nem csak kilogrammokat képes megmutatni. A hatékony mérésekhez a mérleg a BIA módszert alkalmazza, amellyel több testparamétert is meg tud határozni az emberi szövetek elektromos ellenállása alapján. A zsírtartalom 4-szintű grafikus kijelzésére is alkalmas.
És milyen paramétereket tud elemezni?

Szubkután zsír
Megtudhatja, hogy a teljes testsúlyának hány százalékát teszi ki a bőr alatti zsír, aránya a normál értékeken belül van-e, alatt, vagy éppen ellenkezőleg, a túlsúly vagy az elhízás határán van. A bőr alatti zsír bizonyos hányada egészségünk szempontjából elengedhetetlen, és számos fontos funkciót lát el a szervezetben. Ez a fajta testzsír közvetlenül a bőr alatt képződik, és általában redőknek nevezik.

Testvíz arány
Ki tudja elemezni, hogy a teljes súlya hány százaléka víz, és azt is meg tudja mondani, ha esetleg teste a kiszáradás határán van. Fontos a megfelelő hidratálás, felgyorsítja az anyagcserénket, kiüríti a méreganyagokat a szervezetből és energiát ad. Az emberi testben lévő összes vizet teljes testvíznek nevezzük, és felnőtteknél a testtömeg 55-60%-át teszi ki.

Izomtömeg
Megmutatja, hogy a teljes súlya hány százaléka izom. Az izmok támogatást és mozgékonyságot biztosítanak az egész test számára. Az izomtömeg megfelelő aránya biztosítja, hogy az emberi test ne ereszkedjen meg, az edzett izmok pedig javítják a mozgásszabadságot és a testtartást.

Csontok
Még a csontok is az emberi test teljes súlyának jelentős részét teszik ki. Kiszámolhatja, hogy a teljes súlyod hány százaléka csont. Felnőtteknél ez körülbelül 13-14%.

Zsigeri zsír
A készülék ki tudja számolni a zsigeri zsírszázalékot. Az emberi szervezetben ez a fajta zsír nem kívánt vendégként működik. Nagyon nem feltűnő, első pillantásra nem is látszik, és nem is érezhető. A zsigeri zsír fehér zsírszövet, amely körülveszi a szerveket, és veszélyes lehet rájuk.

BMR (alapanyagcsere sebesség)
A BMR az emberi test energiafogyasztása 24 óra alatt teljes nyugalomban, fizikailag és szellemileg, minden másodlagos tevékenység, például séta vagy evés nélkül. A fenti paraméterek számítása alapján megbízhatóan kiszámítható az alapanyagcsere. 

Speciális profil beállítások lehetősége

Speciális mód áll rendelkezésre az aktív sportolónak. 8 személyre szóló automatikus felhasználó-azonosítással rendelkező memória beépítésre került. Lehetősége van a profil létrehozásokat beállítani a Nem, a magasság (80 - 220 cm) és kor (6 - 100 év) szerinti preferenciákat a pontosabb eredmények érdekében.

És valójában hogyan is dolgozik a mérleg?

A jó minőségű nemesacél felület alatt fém elektródák vannak. Az elektródákon keresztül nagyon gyenge elektromos impulzust küld, és az egyes szövetek elektromos ellenállásának különbsége alapján számítják ki arányukat. A Sencor úgy helyezte el az elektródákat, hogy hatékonyan lezárja a mérőkört, amikor mindkét lábát az elektródákra helyezi.

Egyszerű kezelhetőség

Legfeljebb 180 kg-ot a terhelhetősége és 100 grammos pontosággal mér. Kapcsoló gombot ne keressen sehol, automatikusan elindul, ha rálép a mérlegre, és üresjáratban automatikusan kikapcsol. A nagyméretű kék színnel világító LCD kijelző, melynek mérete 62 × 62 mm segítségével akár lehetősége van a mértékegységek kiválasztására is – kg / lb / st. A Data Lock funkció pedig biztosítja Önt, hogy a mért adatok a mérés után még 10 másodpercen keresztül láthatóak. Működtetése 4 db AAA alkáli elemmel történik, melyek a csomagolás részét képezik, az elem merülést és a túlterhelést egy ikonnal jelzi a mérleg.
Személy és fittnes mérlegek

Műszaki paraméterek

Max. teherbírás 180 kg
Mértékegységek KG/LB
Auto ON/OFF
Testzsír Igen
Testvíz Igen
Memória Igen
Mérési pontosság 100 g
Tápellátás Elem
Magasság (cm) 2,1 cm
Szélesség (cm) 32 cm
Mélység (cm) 32 cm
Szín Fekete/Ezüst
Tömeg 2 kg

Letöltés

Képek
Használati utasítás /EN/
Használati utasítás /HU/
Töltsön be többet
Mégsem
Ön összehasonlítja
Összehasonlítás